Столиця Німеччини відзначає 200-річчя берлінської підземки. Її 2500 потягів щодень перевозять 3,5 млн. пасажирів 11 лініями, котрі щільною мережею покривають місто — від аеропорту Тегель до найбільшого в Європі Парку культури та відпочинку імені Віллі Брандта у Шьонефельде.
На честь цієї дати підземка запускає незвичайний атракціон — просторово-часовий музей метро. Його учасники на суперсучасному локомотиві часу вирушать у всі найважливіші епохи столичного метрополітену, щоб побачити, як тісно вплетена його історія у захоплюючу та драматичну долю міста. На цьому маршруті заплановано зупинки як у далекому минулому, так і в ледь помітному майбутньому.
Ідеться про справжній міський квест, місце дії якого — берлінське метро, розташоване не лише в просторі, а й у часі. Квест — це пригодницька гра й захоплююче занурення в історію міста, найненудніший спосіб ознайомитися і з його таємничими закутками та легендами, і з найбільшим та найстарішим метро Німеччини. 
Розпочнеться гра 11 листопада, об 11 годині 11 хвилин.
Команди із 2—4 осіб мають розгадувати таємниці, плутаючи лабіринтом підземних тунелів і наземних естакад. Відповіддю щоразу стане фото того чи іншого зашифрованого об’єкта. Переможе й одержить головний приз — 100 євро — та команда, котра найшвидше і найправильніше відповість на всі загадки.

Наталія ПИСАНСЬКА.

Берлін.