У Харкові готуються до відкриття першої в Україні комунальної установи соціального спрямування. В «Соціальному готелі» зможуть перебувати люди (тимчасово, до півроку), які потрапили в складну життєву ситуацію. Тут уже обладнані кімнати, санвузли, кухня, пральня, будівля адаптована для людей з обмеженими можливостями. Залишилося тільки упорядкувати прилеглу територію.

Днями готель відвідали заступник міського голови з питань охорони здоров’я і соцзахисту населення Світлана Горбунова-Рубан і представники Німецької федеральної компанії «GIZ», за підтримки якої й реалізують цей проект.
— 11,5 млн. грн. виділила німецька сторона на капремонт приміщень, обладнання, меблі, а Харківська міськрада дала кошти на ремонт покрівлі, фасаду й благоустрій, — повідомила Світлана Горбунова-Рубан.
Також німецькі партнери відвідали соціальний центр «Сім’я» — ще один спільний проект міської влади та «GIZ». Він відкрився 23 серпня й нині успішно працює.
Світлана Горбунова-Рубан підкреслила, що в планах міста — реалізувати ще один соціальний проект. Оскільки 70 відсотків із числа вимушених переселенців висловили бажання залишитися в Харкові, виникла проблема забезпечення їх житлом і роботою. Тому в стадії обговорення, за умови згоди німецьких партнерів, створення центру для вимушених переселенців «Нові перспективи», де їм надаватиметься допомога з різних питань.
Зазначимо, що також у Харкові за підтримки «GIZ» було побудовано модульне містечко для переселенців із зони АТО.