Держдепартамент США надав Конгресу список осіб та компаній, щодо яких плановано запровадити нові санкції через їхні зв’язки з російськими військовими та спецслужбами. Про це під час брифінгу у четвер заявила офіційний представник Держдепу Хізер Нойєрт, повідомляє «Радіо Свобода».
«Держсекретар Тіллерсон уповноважив Держдеп підготувати рекомендації, у яких вказуються люди і організації, котрі або діють в інтересах російського оборонного сектора чи розвідки, або пов’язані з ними», — сказала вона.
Х. Нойєрт зазначила, що цей перелік буде оприлюднено упродовж найближчих днів. Інших подробиць представник не повідомила, посилаючись на те, що «переговори все ще тривають між Конгресом, союзниками по промисловості, а також партнерами».
Водночас видання The New York Times опублікувало список компаній і організацій, проти яких, імовірно, введуть санкції. Це 33 російські підприємства, серед яких «Рособоронэкспорт», «Ростех», «Алмаз-Антей», «Калашников», «МиГ», «Сухой», «Туполев», а також Федеральна служба безпеки, Головне розвідувальне управління і Служба зовнішньої розвідки РФ.