За добу (станом на ранок 30.10) російсько-окупаційні війська 15 разів порушили режим тиші. За даними прес-центру АТО, вони з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї обстрілювали наші укріплення в районі Авдіївської промзони. Крім того, ввечері окупанти з протитанкових гранатометів і кулеметів били біля Луганського і Світлодарська. А озброєння БПМ кілька разів застосовували неподалік Зайцевого.


На маріупольському напрямку найманці понад годину вели вогонь з протитанкового гранатомета і стрілецької зброї по захисниках Мар’їнки. Сили АТО вогнем у відповідь 10 разів жорстко пригнічували активність ворога.
«Під ворожим вогнем вкотре опинилися й житлові квартали. В Авдіївці зруйновано кілька будинків. Внаслідок влучення ворожої гранати від АГС (автоматичного гранатомета станкового) частково зруйновано дах літньої кухні на вул. Некрасова, 127 і ворота у дворі на вул. Некрасова, 130», — зазначили в прес-центрі АТО.


Про ситуацію на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Ніч неспокійна. Спочатку «орки» били з великокаліберних кулеметів, потім пустили в хід міномети 82-го калібру. Майже два десятки  мін прилетіло. Ворог поводиться досить зухвало. У вихідні було спекотно. Вони гатили зі 120-го калібру. Обстріл тривав понад годину. Потім на відстань 100—150 метрів до наших позицій підійшла диверсійна група й відкрила вогонь з гранатометів. Дали гідну відсіч. Нині ситуація стабілізувалася. Утім, стрілкотня не стихає. Усі хлопці живі й здорові».


За даними керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, аналіз подій у «ЛНР»/«ДНР» у вересні-жовтні цього року свідчить про те, що Кремль не готується до деескалації конфлікту на Донбасі. За його словами, розмови росіян щодо миротворчої місії ООН — це спроба Москви зобразити участь у «мирному діалозі», але для того, щоб насправді залишити за собою повний контроль над цими територіями. А можливу миротворчу місію ООН від самого початку перетворити на фарс.


«Те, що відбувається у 1-му і 2-му окупаційних «армійських корпусах» сьогодні, не можна назвати підготовкою до масштабного наступу — співвідношення сил і засобів поки що не свідчить про це. Проте РФ продовжує посилювати на Донбасі свою військову присутність. Це означає, що нам, на жаль, не можна розраховувати на швидке закінчення конфлікту. На сьогодні це в плани Кремля не входить», — 
написав Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуці.