За добу (станом на ранок 01.11) бойовики на Донбасі 17 разів порушували режим тиші. За даними прес-центру штабу АТО, бойовики застосували озброєння, калібр якого перевищує 100 мм. 
Так, увечері окупанти майже дві години били зі 122 мм артилерії, мінометів калібру 120 мм, гранатометів та кулеметів по оборонцях Широкиного, що на Маріупольському напрямку. А на Донецькому напрямку під ворожим вогнем із різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї опинилися наші позиції на підступах до Авдіївки, Луганського та Зайцевого. На Луганському бойовики вночі випустили п’ять мін калібру 120 мм неподалік Оріхового. «Неспокійно на початку доби було поблизу Луганського, що на Донецькому напрямку. Ворог обстріляв наші укріплення з озброєння БМП й автоматичного гранатомета. Наші військовослужбовці відповіли на обстріл противника вогнем зі стрілецької зброї. У результаті бойових дій один український воїн загинув, ще п’ятеро дістали поранення. Вони нині перебувають у медичних лікувальних установах, стан їхнього здоров’я оцінюється як задовільний», — повідомив учора ЗМІ речник прес-центру штабу АТО Анатолій Стельмах.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Війна триває. Російські найманці вночі знову гатили з великого калібру: САУ, мінометів. Обстріл тривав кілька годин. Є один поранений. Його евакуювали до медичного закладу. Про стан його здоров’я нині інформації немає. Отримали наказ дати гідну відсіч. Добряче їм всипали. Після цього вони трохи заспокоїлися. Постійно чути рух техніки окупанта. Це танки, БМП, вантажні автомобілі. Стежимо уважно за ними й готуємося до гіршого».
За даними групи «Інформаційний спротив», у період з 25 по 31 жовтня зменшилася інтенсивністб вогневих ударів з боку окупантів на Донбасі по позиціях наших військ і населених пунктах на підконтрольній Україні території.
«Однак противник збільшив інтенсивність застосування важкого озброєння — переважно вночі, після завершення роботи представників місії ОБСЄ. Загалом у цей період підрозділи 
«1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» (оперативно підпорядковані 8-й загальновійськовій армії Південного військового округу ЗС РФ) вчинили понад 120 вогневих нальотів (протягом попереднього тижня — майже 160) із 82 мм і 120 мм мінометів, 122 мм переносних реактивних пускових установок «Град-П», БМП і танків», — йдеться у повідомленні групи.