Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон зустрілася зі студентами й викладачами Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця і вручила подвійні дипломи магістра за фахом «комп'ютерні науки й статистика для менеджменту» випускникам 2017 року спільної французько-української програми Університету Ліон-2.

 

У церемонії також взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, почесний консул Франції у Харкові Сергій Політучий, викладачі й студенти ВНЗ.

 

Як повідомив ректор університету Володимир Пономаренко, виш уже протягом 15 років розвиває співробітництво з французьким університетами. З університетом Ліон-2 реалізуються дві спільні освітні програми -- з туризму й бізнес-адміністрування. В університеті Монпельє студенти з харківського вишу успішно навчаються підприємницькій діяльності. Водночас у ХНЕУ приїжджають викладачі з Франції, які на волонтерських засадах допомагають у програмі навчання. Він подякував французьким колегам, посольству Франції та всім, хто допомагає реалізовувати такі успішні освітні проекти.

 

Пані посол зауважила, що дуже рада взяти участь у такому важливому для всіх присутніх заході. За її словами, програма була заснована в 2005 році, і за цей час її випускниками стали понад 189 українських студентів, які отримали дипломи з бізнес-керування. Цього року до них приєдналися ще 14 випускників, у яких прекрасне професійне майбутнє. За словами Ізабель Дюмон, успіхи харківських студентів відзначили французькі компанії, які готові запропонувати їм роботу. Тому дуже важливо, щоб такі студенти поверталися до України, створювали щось у своїй країні й посилювали співробітництво між Україною і Францією.

 

Микола КОСИЙ.

 

Харків.

 

Голос України