У польському місті Ельблонг відбулося урочисте відкриття транспортної розв’язки, яка має назву «Рондо Тернопіль». Захід відбувся за участі польського консула у Львові Влодзімєжа Сульгостовскі, віце-маршалка Вармінсько-Мазурського воєводства Мирона Сича, міського голови Тернополя Сергія Надала, депутатів та жителів міста.

 

Вітольд Врублевскі, Сергій Надал, Мирон Сич (зліва направо).


Фото  зі сторінки В. Врублевскі у Фейсбуці.

«Традиція давати транспортним розв’язкам назви міст-партнерів запозичена нами у французького Комп’єня, де кільцева траса носить ім’я нашого міста. Цією традицією ми підтверджуємо міцну міжнародну дружбу Ельблонга та Тернополя, яка відзначає цього року уже 25-річчя», — зазначив президент польського міста Вітольд Врублевскі.


Міський голова Тернополя подякував польським партнерам за міцну дружбу. «Від усіх тернополян щиро дякую Ельблонгу за чвертьвікову дружбу. Адже Ельблонг — перше місто, з яким Тернопіль підписав партнерську угоду.

Дякую президенту та міській раді Ельблонга за таке чудове вшанування Тернополя. Поляки завжди були послами України в Європейському Союзі, й саме тому сподіваємось на продовження продуктивної співпраці», —наголосив Сергій Надал.


«Рондо Тернопіль» — це одне з п’яти кілець у Ельблонгу, які названі на честь міст-партнерів.