Щонайменше 26 осіб загинуло в результаті стрілянини, яку відкрив озброєний чоловік в одній з баптистських церков в американському штаті Техас, в містечку Сазерленд-Спрінгс, інформує ВВС-Україна. Ще 20 людей дістали поранення.
За попередніми даними, нападник, одягнений у все чорне, в бронежилеті та зі штурмовою гвинтівкою, вранці у неділю зайшов до церкви і відкрив стрілянину. У цей час йшло богослужіння. Як повідомляє поліція, вік загиблих — від 5 до 72 років.
Офіційно ім’я зловмисника, коли верстався номер, поліція не назвала. Однак американські ЗМІ поінформували, що напад скоїв 26-річний Девін Патрік Келлі. На його сторінці у Facebook знайшли велику кількість постів про атеїзм.
Як повідомляють американські ЗМІ з посиланням на представника Пентагону Енн Стефанек, Келлі вступив на службу на військову авіабазу «Голломен» в штаті Нью-Мексико в 2010 році, проте у 2012-му трибунал порушив проти нього справу за побиття дружини і дитини, а пізніше засудив до 12 місяців в’язниці. У 2014 році Келлі звільнили з армії, інформує ВВС-Україна.
Федеральне законодавство забороняє продаж зброї особам, яких з ганьбою звільнили з лав збройних сил, проте гвинтівку, як повідомляє СNN з посиланням на джерело в поліції, Келлі купив в Сан-Антоніо в 2016 році, вказавши невірну адресу і збрехавши, відповідаючи на запитання про наявність судимості.
Також ВВС передає, що нападника знайшли пізніше мертвим. За однією з версій, його застрелив один із озброєних громадян.