Футбол. Тренер збірної України Андрій Шевченко пообіцяв вивести команду до фінальної частини чемпіонату Європи-2020. Про це наставник заявив на прес-конференції в Будинку футболу, яка відбулася після завершення роботи виконкому ФФУ. На ній побував кореспондент «Голосу України».
«Я гарантую, що збірна України вийде на Євро-2020. Можете купувати квитки», — заявив Шевченко. Також він прокоментував інформацію про можливий контрольний поєдинок проти Аргентини. Тренер заявив, що він не хотів проводити спарингу з «альбіселеста». Нагадаємо, що Федерація футболу Аргентини зажадала мільйон доларів за проведення матчу з нашими.
«Я був проти матчу з Аргентиною, тому що в такий важкий для нашої країни час я не розумію, навіщо платити такі великі гроші за спаринг. Я намагатимуся допомогти організувати контрольний поєдинок завдяки власним зв’язкам», — зазначив тренер нашої збірної.
Нагадаємо, в ЗМІ з’явилася інформація про те, що Шевченко підписав новий контракт з ФФУ до 2020 року. Потім в українській федерації ці повідомлення спростували. До речі, сам Андрій Миколайович неодноразово заявляв, що питання очільника збірної вирішуватиметься саме на виконкомі ФФУ 6 листопада.
Але потім з’ясувалося, що в нього ще не завершився контракт, котрий діє до літа наступного року. І його розривати сторони не збираються. Нинішній тренер протягом певного часу разом зі своїм штабом розроблятиме програму підготовки національної команди на наступні два роки. Можливо, контракт із Шевченком і його помічниками перепишуть.
«Виконком на сьогоднішньому засіданні затвердив продовження роботи зі мною. Мені дали можливість сформувати ще раз тренерський штаб, я переговорю зі своїми помічниками, і тоді ми перепідпишемо контракт. Маю розповісти своє бачення, це нормальна процедура для федерації», — прокоментував Шевченко.
А поки що, як відомо, 10 листопада українська національна команда під орудою Шевченка проведе контрольний матч проти Словаччини, який відбудеться у Львові.