Грецькі ЗМІ повідомляють, що в суботу поліцейський патруль затримав вантажну фуру, в якій було виявлено 50 нелегалів — чоловіки, жінки й діти, 30 з яких виявилися громадянами Сирії, 19 — Іраку й один — Афганістану. 


Їхали вони у вертикальному положенні, бо місця у фургоні було дуже мало. Підозрілий автомобіль поліцейські помітили неподалік грецько-турецького кордону. На вимогу зупинитися 30-річний водій лише збільшив швидкість і спробував уникнути переслідування. А коли зрозумів, що його неодмінно зупинять, то кинув автомобіль і намагався втекти від поліції, але був затриманий.


Як повідомили нелегали, вони заплатили провіднику по 1500 євро з людини за доставку без комфорту до Греції. Контрабандистові висунули обвинувачення у створенні небезпеки для життя пасажирів. Він недарма хотів утекти від поліції: згідно із законом Греції покарання за кожного нелегала — 10 років позбавлення волі. Тобто перед ним відкрилася жахлива перспектива одержати в суді довічний строк і провести решту життя у в’язниці.


Це не єдиний «улов» поліції за минулий тиждень. Того самого дня поліцейські затримали ще один автомобіль із «живим товаром». Контрабандист намагався ввезти нелегально до країни 10 громадян Афганістану. На нього теж очікує сурове покарання.