Віднині у 35 екскурсійних автобусах туристичної фірми «Berlin City Circle», де досі працювали аудіогіди 21 мовою, додався ще й україномовний. ФРН стала однією з перших країн ЄС, де екскурсії пропонують українською. Розповіді про Берлін для наших туристів озвучили модератори «Радіо-Рокс» Соня Сотник і Сергій Зенін.

 

На знімку: А. Мельник (праворуч) та М. Грефе.


Фото автора.


Запуск україномовного аудіогіда здійснено в рамках Року української мови у Німеччині 2017/2018, який триває з вересня. Він покликаний поглибити україно-німецький діалог і надати нового імпульсу співпраці в галузі освіти та культури.


Посол України в Німеччині Андрій Мельник і керівник туристичного підприємства «Berlin City Circle» Міхаель Грефе урочисто наклеїли український прапорець на «фюзеляж» автобуса, давши у такий спосіб старт україномовному туру.


— Запуск україномовного аудіогіда в Німеччині планувався давно, — розповів кореспонденту «Голосу України» глава дипломатичної місії Андрій Мельник, — а після запровадження для України безвізового режиму з ЄС став дуже доречним. Адже кількість українських туристів у ФРН значно зросла. І хоч нині 700 тисяч українців вивчають німецьку, але не всі наші мандрівники нею володіють. Тож розповідь українською на маршрутах столиці ФРН допоможе їм краще пізнати її історію. Також є задум з часом запровадити українські аудіогіди в головних берлінських музеях і Бундестазі, який щороку відвідують три мільйони туристів, — додав пан посол.


Керівник туристичного підприємства «Berlin City Circle» Міхаель Грефе також радий, що його фірма запровадила й український аудіогід. Він сподівається, що це привабить ще більше нових туристів.

Берлін.