«В українській владі немає політиків з антипольськими настроями. У нашій проєвропейські політиці Польща є стратегічним партнером, а Україна — стратегічний партнер Польщі. Це лежить в основі нашої політики по відношенню до Польщі та польського народу». 
Про це «Голосу України» заявила речниця нашого МЗС Мар’яна Беца
у контексті нещодавніх польських висловлювань на адресу нашої держави. «Ми налаштовані на конструктив і не маємо наміру застосовувати політичну логіку до історичних подій між двома країнами», — зауважила вона, вкотре наголосивши, що Київ готовий до діалогу із Варшавою у будь-яких питаннях.
Як відомо, президент Польщі Анджей Дуда у вівторок в інтерв’ю телебаченню Trwam та радіо Maryja заявив, що вважає неприйнятним, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, й чекає від Президента України Петра Порошенка виправлення цієї ситуації.
Напередодні очільник польського МЗС Вітольд Ващиковський заявляв, що не рекомендуватиме польському лідеру їхати до України з візитом у грудні, адже, на його думку, ситуація щодо польсько-українських відносин складна.

Юлія КІНЗЕРСЬКА.