Днями до Рівного завітав волонтер з Німеччини Вольфганг Понто — голова благодійної організації H.O.P.E. — we help Children, який приїхав спеціально до наших дітей з особливими потребами. Він на цілий рік оплатив послуги таксі для діток з інвалідністю, аби ті могли щосуботи доїжджати на заняття, організовані благодійним фондом «Крила віри».

Про Вольфганга Понто знають дуже багато у Львові, адже він уже два роки привозить гуманітарну допомогу для медзакладів цього міста. Цього разу німецький благодійник допоміг і рівненським дітям, про яких дізнався завдяки нашій землячці Вікторії Левинській, котра мешкає в Німеччині. Дівчина не раз привозила до Рівного та Здолбунова, звідки сама родом, різноманітну допомогу.
— За останні два роки я 32-й раз приїжджаю до України в потребах своєї організації H.O.P.E. — we help Children, — розповідає Вольфганг Понто. — Про Рівне дізнався з поста у Фейсбуці Вікторії Левинської. То був заклик про допомогу, щоб діти отримали можливість дістатися на навчання до школи. Вона хотіла зібрати 10 тисяч гривень. Я одразу написав, що моя організація допоможе. Коли  приїхав сюди, то побачив дорогі машини й розкішні будинки. Мене здивувало: невже в Україні немає бізнесменів, які можуть взяти на себе такі невеликі трати?

Німецький благодійник провів деякий час з дітьми та їхніми батьками у дружній теплій атмосфері (на знімку). Вони спілкувалися, фотографувалися, розповідали про себе, діти демонстрували свої вміння.

Ніла ВОВЧИК.
Фото автора.

Рівне.