Грецька газета Та Неа повідомила, що в уряді Алексіса Ципраса обмірковують проблему проведення дострокових парламентських виборів у країні. Можливо, їх проведуть у травні 2019 року й об’єднають із виборами президента.
А сам Ципрас офіційно заявив, що його кабінет має намір працювати до кінця мандата, і вибори відбудуться після його завершення — у вересні 2019-го. До того часу Греція має повністю подолати фінансову кризу, і лідер партії СІРІЗА зможе відзвітувати перед народом про кінець найжахливішого періоду в історії сучасної Греції.
Але грецькі ЗМІ стверджують, що наближені до Ципраса високопосадовці запевняють: правляча коаліція в сприятливий для себе момент може піти на дострокові вибори. Усе залежатиме від настроїв у суспільстві й популярності СІРІЗА.
А поки що ситуація  складається не на користь правлячої коаліції. Країну просто захльостує страйкова хвиля працівників різних сфер. У понеділок і вівторок страйкували службовці метро Афін, а в середу з 11-ї до 15-ї години своє невдоволення діями уряду висловлювали лікарі всіх державних лікувальних установ. Вони припинили роботу  й протестували проти намірів керуючих переглянути робочий час медиків без збільшення оплати їхньої праці. На думку лікарів, новий закон, що регламентує його, «знищує будь-яке уявлення про нормальність робочого часу лікарів». Вони пригрозили новими, тривалішими, страйками, якщо уряд не піде на поступки.

Ярослав СЕРГІЄНКО.