Луганщина вивчатиме досвід Литви в аграрному секторі, медицині та освіті. Про це домовився очільник Луганської ОДА з делегацією Сейму Литовської Республіки, яка завітала на Луганщину з робочим візитом.

 

«Україна обрала шлях до Європейської спільноти країн, тому для нас важливий розвиток партнерських відносин. У вас є чого навчитися у розбудові соціальної сфери», -- підкреслив Юрій Гарбуз, звертаючись до поважних гостей.

 

Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сейму Литовської Республіки Вітаутас Бакас, у свою чергу, зауважив, що ситуація, у якій опинилася Луганщина, -- це проблема не тільки області та України, а й усієї Європи. «Ми підтримуємо верховенство права, сподіваємося на відновлення миру та готові для цього зробити свій внесок», -- відзначив він.

 

Окрім сфери безпеки, де сторони плідно співпрацюють, та реабілітації військовослужбовців, за словами Вітаутаса Бакаса, Литва зацікавлена у впровадженні ефективних реформ у нашій країні. Для області, зокрема, буде дуже цікавим досвід Литовської Республіки, насамперед, у розвитку аграрної галузі, сільської медицини. Тож сторони розглянули варіанти обміну досвідом за цими напрямами.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України