На Луганщині підбили підсумки роботи закладів і установ молоді та спорту спільної власності територіальних громад, сіл, селищ та міст області. Успіхи тішать: 2017 року спортсмени Луганщини на всеукраїнських та міжнародних змаганнях здобули майже 800 медалей.
До основного складу збірної команди України з олімпійських та неолімпійських видів спорту від Луганщини увійшли 90 вихованців. 64 перспективним і провідним спортсменам вручено сертифікати на обласну стипендію, а за шість отриманих медалей на XXIII Дефлімпійських літніх іграх спортсменам та їхнім тренерам було виплачено винагороду на загальну суму 1,9 мільйона гривень.
Зазнала значного відновлення і спортивна інфраструктура області. Наприкінці 2016 року поновив діяльність на підконтрольній українській владі території Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту, триває модернізація КУ «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп», який перевтілюється на сучасну базу олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів. Протягом року з обласного бюджету районам та містам обласного значення виділено 180 тисяч гривень на облаштування спортивних майданчиків з комплексом споруд, а обласним комунальним установам направлено 3,5 мільйона гривень на зміцнення спортивної матеріально-технічної бази. У полі зору обласної влади перебуває і реконструкція спортивних об’єктів у Новоайдарі, Троїцькому, Марківці, Новопскові, Лисичанську, Міловому, для чого виділено майже 9,3 мільйона гривень.
Наразі триває робота над залученням громадських організацій міжнародного, всеукраїнського та обласного рівнів до реалізації спільних проектів і заходів. За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза проводиться аналіз роботи ДЮСШ у районах області. «Потрібно організувати комплекс заходів для того, щоб робота дитячо-юнацьких спортивних закладів стала ще більш ефективною. Також слід продовжувати долучати ініціативних юнаків і дівчат до молодіжного руху Луганщини», — вважає Юрій Гарбуз.
У 2017 році фінансування сфери фізичної культури та спорту області становить 33,7 мільйона гривень.

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.