Незабаром наші спортсмени почнуть готуватися до XXIV літніх Дефлімпійських ігор, які відбудуться 2021 року. Нагадаємо, що на попередніх змаганнях, влітку у турецькому місті Самсун, національна дефлімпійська збірна України посіла друге загальнокомандне місце. Тоді нашу державу представляли 218 спортсменів, 30 з яких — студенти і випускники Університету «Україна».
Цьогоріч влітку наша збірна повернулася із 99 високими нагородами — 21 золотою, 42 срібними, 36 бронзовими медалями. Із них 18 вибороли представники Університету «Україна».
Серед срібних призерів — студенти Університету «Україна» Ростислав Майер і Максим Дудник. 
Р. Майер показав високий результат у змаганнях з боулінгу, а М. Дудник здобув 3 «срібла» і 1 «бронзу» у плаванні. Спортсмени свого часу навчалися у коледжі «Освіта» Університету «Україна», а Ростислав продовжує освіту в Інституті комп’ютерних технологій, відмінник навчання.
У настільному тенісі срібна і бронзова нагороди у Карини Завіновської, випускниці Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини Університету «Україна». Ростислав Якубовський — студент Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна» — виборов срібну нагороду у змішаній естафеті 4х100 м комплексним плаванням і бронзову медаль в естафеті 4х100 м комплексним плаванням у чоловіків.
«Бронза» у наших дзюдоїстів Антона Слушного та Аліма Брижака (Вінницький соціально-економічний інститут Університету «Україна») у командних змаганнях. Напередодні Антон виборов «бронзу» в індивідуальних змаганнях з дзюдо (категорія +100 кг).
У вправі МП-8 — стрільба по 5 мішенях 30+30 пострілів з малокаліберного пістолета — золоту нагороду виборов Олександр Колодій, випускник Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна».
Учасником Дефлімпійських ігор був і Віталій Бутенко, майстер спорту України, призер чемпіонату Європи з греко-римської боротьби, випускник спеціальності «Фізична реабілітація» Інституту соціальних технологій Університету «Україна».
До речі, 32 медалі на міжнародних Дефлімпійських іграх у Самсуні здобули полтавські спортсмени. Серед них були і студенти Полтавського інституту економіки і права Олександр і Володимир Махни та ще три Олександри — Тритяк, Верещака та Оленич. Усі вони здобувають освіту за спеціальністю «Адаптивна фізична культура та фізична реабілітація». О. Верещака та О. Оленич вибороли «срібло» у футболі, каратисти О. Махно та 
В. Махно посіли другі місця в категорії куміте, а О. Тритяк — у категорії ката.
ХХІІІ Дефлімпійські ігри вже стали історією для понад 3500 спортсменів з порушеннями слуху із 97 країн. Університет «Україна» пишається своїми студентами, їхніми спортивними перемогами на честь нашої Батьківщини. Попереду в них нові рекорди!

Прес-служба Університету «Україна».