У Сєверодонецьку співробітники Служби безпеки України викрили двох диверсантів, які за вказівкою російських кураторів планували здійснити в місті терористичні акти. Одного з них, жителя Донецька, правоохоронці затримали біля адміністративної будівлі органу влади під час спостереження і проведення ним фотозйомки персоналу і охорони. Під час затримання в його автомобілі виявлено професійний фотоапарат, три мобільні телефони і документи.

Далі під час обшуку вилучено пакет з вибуховим пристроєм з трьома тротиловими шашками. Після теракту злочинець планував виїхати в інший регіон України для підготовки наступної «операції».


Другий затриманий диверсант — житель Сєверодонецька. Він збирав інформацію про підрозділи сил АТО, режим охорони адмінбудівель і правоохоронних органів у місті. За вказівкою свого куратора він мав провести теракт біля місця дислокації підрозділу ЗСУ. Правоохоронці затримали зловмисника, коли він прямував до місця скоєння злочину. Під час обшуку у нього вилучено саморобний вибуховий пристрій.


Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії, зокрема для встановлення причетності затриманих до терактів в інших регіонах України.


Вл. інф.