Переговори з великою китайською делегацією з провінції Хенань на чолі із заступником губернатора Ван Те провели чернігівські урядовці. Заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко та керівники профільних підрозділів вели мову про розширення співробітництва у сфері сільського господарства. До складу китайської делегації входили керівники промислових та сільськогосподарських компаній.

 

Ван Те і Сергій Сергієнко.

Фото прес-служби Чернігівської ОДА


«Останнім часом в області маємо зростання показників у бага-тьох напрямах економіки, — зауважив Сергій Сергієнко. — Чернігівщина є перспективною територією для інвестування. Об’єми міжрегіональної торгівлі мають суттєві резерви до збільшення. Тому ми зацікавлені в різносторонньому розширенні співробітництва».


Наразі з області на китайський ринок постачаються деревина і вироби з неї, масла, полімерні матеріали та пластмаси. За підсумками півріччя товарообіг підприємств Чернігівщини з китайськими партнерами становив 23,7 мільйона доларів США.


Заступник губернатора провінції Хенань Ван Те запевнив, що китайський бізнес готовий зайти на Чернігівщину з інвестиціями. Це підтверджує і склад делегації.

Чернігів.