У Болгарії цього року почастішали випадки пограбування банкоматів. Банда, що спеціалізувалася на цьому, діяла за однією і тією самою схемою: уночі підривають пристрій із грошима й спустошують його. 


Поліції після такого по-грабування в Софії тривалий час не вдавалося вийти на слід злочинців, незважаючи на те, що в їхньому розпорядженні були відеозаписи з місць пограбування.


Але злочинці, вочевидь, вирішили розширити своє поле діяльності. У ніч на четвер, 9 листопада, вони підірвали черговий банкомат у невеликому містечку Саперева Баня, що за 45—50 кілометрів від столиці. Сигнал про це надійшов до чергової частини близько 03.30. І цього разу поліція діяла оперативно. Вона оточила величезний периметр навколо місця злочину й помітила джип, на якому грабіжники намагалися втекти від погоні. Біля густого лісу вони покинули автомобіль і кинулися в зарості. До їх пошуку залучили не тільки службових собак, а й безпілотні літаки, за допомогою яких було встановлено повний контроль над ділянкою лісу, де намагалися переховуватися злочинці. Вранці у четвер головний секретар МВС Младен Марінов повідомив, що одного підозрюваного уже затримано, а троє ще в бігах. За його словами, їх затримання — справа часу.


Ця новина обрадувала багатьох, бо вибухи банкоматів, як жартували місцеві ЗМІ, в Болгарії уже стали буденним явищем.