На Херсонщині — одразу два випадки зараження ботулізмом. Мешканець міста Гола Пристань запросив до себе сватів і почастував їх власноруч виловленою дрібною рибою. А вже незабаром двом гостям із тих п’ятьох, котрі були учасниками застілля, стало настільки зле, що їх доправили до реанімації, під апарат штучної вентиляції легень. Рибу, яку чоловіки не встигли з’їсти, дослідили у лабораторії. І в двох зразках виявили збудників ботулізму, розповів «Голосу України» начальник підрозділу Держпродспоживслужби у Голопристанському районі Херсонщини Віктор Загородний.
— Один із шпиталізованих пройшов буквально краєчком між життям та смертю. Від смерті його відділяли лічені години, і привезти з Києва вакцину проти ботулізму за цей час не встигали. Врятувало чоловіка те, що напередодні із підозрою на ботулізм до того ж стаціонару доправили молоду жінку. Мати купила їй вакцину, але страшний діагноз у доньки не підтвердився, тому рятівну ін’єкцію зробили іншому пацієнту, чим врятували його життя, — доповнив заступник головного лікаря держустанови «Лабораторний центр Херсонщини» Анатолій Коваль.
Дивний збіг: Голопристаньский район Херсонщини останнім часом став якимось епіцентром інфекційних захворювань регіонального масштабу. Протягом року тут встигла кілька разів «відмітитися» у різних селах африканська чума свиней, дитсадками самої Голої Пристані прокотилося масове зараження малюків сальмонельозом. А тепер на додачу ще й ботулізм!

Херсонська область.