За оперативним даними групи «Інформаційний спротив», за цей тиждень російські окупаційні війська на Донбасі збільшили інтенсивність вогневих ударів по позиціях українських військ і населених пунктах на підконтрольній Україні території. Загалом у цей період підрозділи «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» (оперативно підпорядковані 8-й армії Південного військового округу ЗС РФ) здійснили майже 150 вогневих нальотів із 82 мм і 120 мм мінометів, 122 мм РСЗВ «Град», 122 мм переносних реактивних пускових установок «Град-П», озброєння ББМ (зокрема танків). Під прицілом противника перебували Трьохізбенка, Новотошківське, Кримське, Кряківка, Оріхове, Троїцьке, Новоолександрівка, Зайцеве, Авдіївка, Опитне, Піски, Старогнатівка, Талаківка, Водяне та Широкине.
На низці ділянок відзначається відверто провокаційний характер обстрілів з метою спонукати й зафіксувати вогонь у відповідь від українських військ. Так, ворожі підрозділи активізувалися в районі Світлодарської дуги, промзони Авдіївки та на приморському напрямку.
З метою підвищення інтенсивності й ефективності завдання вогневих ударів по позиціях ЗСУ, відповідно до рішення командувача 8-ї армії ЗС РФ, у «2-му АК ЛНР» сформовано майже 20 мобільних розвідувально-вогневих груп, які отримали артилерійські вогневі засоби враження, засоби розвідки (зокрема БПЛА) і засоби зв’язку.
Через погіршення погодних умов противник скоротив інтенсивність повітряної розвідки із застосуванням БПЛА. Водночас на низці ділянок відзначається активізація діяльності ДРГ противника, спрямована на розкриття бойових порядків ЗСУ, а також проведення розвідувально-диверсійних акцій на території, підконтрольній Україні.
Черговим фактом підтвердження підпорядкування підрозділів «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» російському командуванню є підготовка військових фахівців найбільш дефіцитних спеціальностей у навчальних центрах на території РФ. Так, встановлено, що оператори БПЛА зі складу «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» проходять навчання і перепідготовку в 4-му центрі бойового застосування й підготовки льотного складу ВКС РФ у Липецьку (РФ).
Для забезпечення терористичної діяльності частин і з’єднань «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» з території РФ продовжують надходити військова техніка й ПММ.
«Розвідувальне управління республіканської гвардії ДНР» реалізує чергову масштабну операцію із закидання (інфільтрації) агентури в підконтрольні Україні райони Донбасу. Використовуються три основні методи: «біженець-переселенець» (уже відходить, застосовується рідко), «бойовик-дезертир» (входить у моду, в окремих випадках відзначається навіть створення легенди) і «той, хто перебрався до родичів» (іноді зустрічається різновид — «потерпілий» чиновник-перевертень, зазвичай із правоохоронної, судової системи чи місцевих чиновників районного масштабу).