Про особисті воєнні історії семи одеситів, які добровольцями пішли захищати свою Україну від російської агресії на сході країни, розповідає документальний фільм «Одесити на Донбасі», знятий Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» на замовлення Держагентства з питань кіно. Нещодавно його презентували в Одесі.

Картина розповідає не тільки про героїчні подвиги українських захисників родом з Перлини біля моря. Вона відкриває зворотний бік цієї гібридної війни, неоднозначність її сприйняття громадянами, котрі мешкають у різних регіонах країни. Творці фільму йдуть своєрідною лінією розмежування війни і миру головних реальних героїв — Дмитра Олеговича, Євгена Титаренка, Романа Колдомасова, Євгена Лата, Андрія Скорохода, Віктора Погодіна, Дмитра Васильєва.
Деякі з них, повернувшись з АТО, усвідомили, що війна для них, як і для країни, закінчиться нескоро. Вона принишкла в засідці в головах і душах співгромадян. І єдиного командного центру немає... Опинившись вдома, бійці-одесити зіштовхнулися з більш убивчою зброєю, ніж російські «Гради» і танки, — з нерозумінням та осудом близьких і рідних. «Свої» іноді можуть бути не менш жорстокими, ніж «чужі» — такий слоган цієї психологічної картини.
«Цей фільм суперечливий. Він відображає сучасні настрої в Одесі та області. Тому жителям цього регіону надається можливість побачити й оцінити його першими», — сказав на презентації картини генеральний продюсер МПЦ «Фор-Пост» Олександр Дріз.
В активі продюсерського центру — серія документальних проектів на воєнну тематику. Крім «Одеситів на Донбасі», продюсерський центр представить глядачам картини «Перехрестя Балу» і «Заміновані вірністю».

Вл. інф.