Нігерійські пірати звільнили викрадених раніше шістьох членів екіпажу німецького судна Demeter, серед яких був один українець, повідомили в департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України. «Це стало можливим завдяки скоординованим діям судноплавної компанії, служб безпеки і дипломатів», — зазначає департамент на сторінці у Твіттері.
Представники німецької компанії повідомили, що моряки почуваються добре й уже повернулися до своїх сімей, пише DW. Водночас не було уточнено деталі умов звільнення моряків
Як уже повідомляв «Голос України», 21 жовтня у Гвінейській затоці, на південь від нігерійського міста Порт-Харкорт, вісім піратів на швидкохідному моторному човні напали на контейнеровоз Demeter, коли той заходив у нігерійський порт. Вони викрали шістьох членів екіпажу, серед яких були четверо громадян Філіппін, а також громадяни України й Угорщини. Визволенням нашого земляка займалися Генеральне консульство України в Гамбурзі разом із судновласником.
За даними Міжнародного морського бюро, загалом за дев’ять місяців цього року було зафіксовано 121 випадок піратства та озброєних пограбувань у міжнародних водах. Також у бюро зазначають, що Гвінейська затока, де стався напад на німецький корабель, через дії піратів вважається особливо небезпечною.