Туреччина спрямувала в сусідній Ірак групу рятувальників з важкою технікою, які підключаться до ліквідації наслідків землетрусу магнітудою 7,2, що стався на кордоні Іраку й Ірану. Його епіцентр був за 31 кілометр на південний захід від іракського міста Халабджа. До понеділка кількість жертв землетрусу в країнах сягнула 395 осіб, а потерпілих — не менш 6000, інформує Tasnim.
Як повідомив прес-секретар уряду Туреччини Бекір Боздаг, турецький Червоний Півмісяць уже відправив в Ірак кілька тонн питної води, продуктів харчування, намети, ковдри й теплий одяг.
Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив про готовність Анкари продовжувати надавати посильну допомогу жителям районів Іраку, потерпілих від сильного землетрусу, і забезпечити їх медикаментами і продуктами харчування. Він зазначив, що Туреччина розділяє біль своїх братів, які постраждали в результаті землетрусу в Сулейманії — епіцентрі в північному Іраку, і з перших хвилин після поштовхів приступили до дій з метою надання допомоги в пошуково-рятувальних операціях, лікуванні поранених і доставки гуманітарної допомоги.
За розпорядженням турецької влади в Сулейманії буде відправлено вертоліт Генерального штабу, а літаком доставлять медикаменти, медичну техніку й 250 більших наметів. Тим самим літаком у зону стихійного лиха вилетіла перша бригада медиків з 20 людей.