Футбол. Учора перед обідом футболісти київського «Динамо» на клубній базі в Конча-Заспі провели відкрите тренування для преси. А сьогодні вони вирушать до Албанії на свій п’ятий матч у рамках групового турніру Ліги Європи проти «Скендербеу» з міста Корча.

У зв’язку з тим, що албанська команда проводить свої єврокубкові матчі не в місці свого базування (це пов’язано з віддаленістю Корчі від аеропортів — приміром, відстань від аеропорту Тирани становить 185 км), традиційну програму перебування динамівської делегації суттєво змінено.

Команда вилетить із Борисполя до столиці Албанії Тирани сьогодні не зранку, а ввечері (17:30). І, прибувши на місце, не проводитиме відкритого тренування. «Динамівці» розмістяться в п’ятизірковому готелі Sheraton, де і відбудеться передматчева прес-конференція тренера Олександра Хацкевича і одного з футболістів клубу. Почнеться розмова незвично пізно: о 22:40 за київським часом.

Матч відбудеться завтра в місті Ельбасан (за сорок кілометрів від Тирани) на «Elbasan Arena». Свисток рефері пролунає о 22:05 (також за київським часом).

Незважаючи на те, що «Elbasan Arena» розташована в маленькому провінційному містечку, вона може прийняти 12 800 глядачів. Стадіон — третій у країні після столичного «Кемаль Стафа» і «Лоро Боричів» у Шкодері. Арена реконструйована 2014 року і відповідає стандартам УЄФА. Завдяки цьому тут можна проводити матчі єврокубків і офіційні зустрічі національної збірної Албанії.

Додому «Динамо» повернеться наступного дня. Виліт із Міжнародного аеропорту Тирани імені матері Терези запланований на 13:00. «Динамівці» одразу почнуть підготовку до календарного матчу чемпіонату України проти кам’янської «Сталі», котрий відбудеться 26 листопада на столичній «Оболонь-Арені».

Як відомо, кияни вже вирішили завдання виходу до плей-оф Ліги Європи і випереджають «Партизан» (Сербія, Белград), котрий іде другим, на п’ять очок (10 проти 5). Перемога над «Скендербеу» забезпечить «Динамо» перше місце в групі, що дасть певні переваги при жеребкуванні 11 грудня. Перший матч цих команд у Києві завершився впевненою перемогою господарів (3:1).