Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 5-й тур. 21 листопада.
 
Група Е. «Севілья» (Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія). 3:3. «Спартак» (РФ, Москва) — «Марибор» (Словенія). 1:1.
 
«Ліверпуль» — 9 очок, «Севілья» — 8, «Спартак» — 6, «Марибор» — 2.
 
Група F. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Фейєнорд» (Нідерланди, Роттердам). 1:0.
 
«Наполі» (Італія) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 3:0. Голи: Інсіньє, 56, Зелінський, 81, Мертенс, 83.
 
«Наполі»: Рейна, Маджо, Альбіоль, Кірікеш, Гюсай, Діавара, Кальєгон, Зелінський (Руй, 86), Гамшик (Рог, 77), Інсіньє (Аллан 65), Мертенс. Тренер — Мауріціо Саррі.
 
«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі, Фред, Степаненко (Патрік, 70), Марлос (Дентіньо, 79), Тайсон, Бернард, Феррейра. Тренер — Паулу Фонсека.
 
Рефері — Дамір Скоміна (Словенія).
 
Неаполь. «Сан-Паоло». 10 573 глядачі. 13 градусів.
 
Група G. «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул) — «Порту» (Португалія). 1:1. «Монако» (Франція) — «РБ Лейпциг» (Німеччина).1:4.
 
«Бешикташ» — 11, «Порту» — 7, «РБ Лейпциг» — 7, «Монако» — 2.
 
Група H. «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) — «Тоттенгем» (Англія, Лондон). 1:2. АПОЕЛ (Кіпр, Нікосія) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:6.
 
«Тоттенгем» — 13, «Реал» — 10, «Боруссія» — 2, АПОЕЛ — 2.
 
***
 
«Шахтар» зазнав болючої поразки, провально зігравши, особливо в другому таймі. З усього було видно, що гості після перерви явно працювали на утримання результату. Адже нічия достроково виводила «гірників» до плей-оф. І така тактика виявилася хибною. Пропустивши після перерви, донеччани посипалися протягом завершальних десяти хвилин зустрічі.
Як і в матчі чемпіонату УПЛ проти «Олександрії», нижче всякої критики зіграла оборона «Шахтаря». Донецькі футболісти припускалися елементарних помилок, не встигаючи за суперниками, котрі впіймали кураж.
Хоча перший тайм біди не віщував. Гості діяли на рівних із неаполітанцями. Мали навіть кілька вдалих нагод забити. Але свої моменти змарнував Тайсон. На жаль, не переграв воротаря господарів і Марлос. Незрозуміло, що в цьому поєдинку робив на полі бомбардир донеччан Феррейра?
 
***
 
Вихід із нашої групи з першого місця вже забезпечив собі «Манчестер Сіті». Підопічні Госепа Гвардіоли рівно і переконливо пройшли турнірний шлях, поки що вигравши всі матчі. І тепер від цієї команди певною мірою залежить ще й доля «Шахтаря». Він в останньому турі 6 грудня в Харкові приймає «городян». Завдання знову нібито просте — здобути очко. І тоді «Наполі» не обійде український клуб. Щоправда, італійцям також необхідно вигравати і молити Бога, щоб «Манчестер Сіті» здолав «Шахтар».
Але є ще один нюанс. Можливо, «Фейєнорд», котрий поки що не здобув жодного очка, постарається на своєму стадіоні хоч трохи поліпшити добряче підмочену репутацію і дати бій команді з Неаполя. Всяке може трапитись...