Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 5-й тур. 23 листопада.

Обидва українські клуби, котрі виступають у цьому турнірі, нас засмутили: і поразками , і досить невиразною грою.

Група B. «Партизан» (Сербія, Белград) — «Янг Бойз» (Швейцарія, Берн). 2:1.

«Скендербеу» (Албанія, Корча) — «Динамо» (Україна, Київ). 3:2. Голи: Циганков, 16, Ліляй, 18, Аденійї, 52, Сове, 56, Русин, 90+1.

«Скендербеу»: Шегі, Вангелі, Радаш, Аліті, Міці, Музака, Османі, Ліляй, Гавазай, Сове (Діта, 90), Аденійї. Тренер — Ілір Дая.

«Динамо»: Бущан, Кендзера (Русин, 71), Хачеріді, Кадар, Пиварич, Циганков, Корзун (Шапаренко, 60), Шепелєв, Морозюк, Мораес, Бєсєдін. Тренер — Олександр Хацкевич.

Рефері — Олівер Драгта (Австрія).

Ельбасан. «Ельбасан-Арена». Без глядачів. 5 градусів.

 

В Н П М О

1. «Динамо» 3 1 1 8—3 10

2. «Партизан» 2 2 1 7—5 8

3. «Скендербеу» 1 2 2 5—8 5

4. «Янг Бойз» 0 3 2 5—7 3

 

«Динамо», яке вже забезпечило собі вихід з групи, в цій зустрічі виступало не основним складом. До такого кроку тренерів спонукало й те, що з різних причини не змогли зіграти лідери. Зокрема, травми кількох основних виконавців (Мбокані, Гармаша, Сидорчука, Гонсалеса, Віди) і дискваліфікація Буяльського. Тому Хацкевичу, либонь, кортіло перевірити найближчий резерв.

Але це не значить, що «динамівці» не мали дбати про результат. Власне, і питання з першим місцем ще не вирішене. Звичайно, всім нам хотілося перемоги. Ну або хоча б не програти. Адже, погодьтеся, нашим футболістам протистояв досить посередній суперник. Однак цей склад «Динамо», м’яко кажучи, зіграв невдало.

Тішить єдине: що команда завелася (щоправда, трохи запізно) і билася до останньої хвилини. Зрештою, скоротила відставання до мінімуму. І навіть мала шанс врятувати матч.

 

***

 

— Головною проблемою сьогодні була гра в обороні всієї команди, — сказав Олександр Хацкевич. — Особливо в першому таймі. Коли ми не могли виходити з оборони і надавали суперникові багато простору. За це нас покарали і в першому, і в другому таймі. Пропустили після стандартного положення і контратаки. Тому гра нашої команди в обороні була просто огидною.

 

***

 

Настрій тренера зрозумілий — його підопічні програли. Втім, не робитимемо трагедії з цієї поразки. Вона послужить команді уроком. А от у завершальному поєдинку на НСК «Олімпійський» 7 грудня киянам, можливо, вдасться виставити проти «Партизана» свій найсильніший склад. То, до речі, буде поєдинок за перше місце...

 

***

 

Група J. «Атлетік» (Іспанія, Більбао) — «Герта» (Німеччина, Берлін). 3:2.

«Естерсунд» (Швеція) — «Зоря» (Україна, Луганськ). 2:0. Голи: Гречишкін, 40 (автогол), Годдос, 77.

«Естерсунд»: Кейта, Мукійбі, Папаяннопулос, Петтерссон, Сомі (Відгрен, 90+2), Едвардс, Нурі, Баширу, Сема, Годдос, Геро (Менса, 90+2). Тренер — Грем Поттер.

«Зоря»: Лунін, Опанасенко, Сваток, Гречишкін, Сухоцький, Харатін, Андрієвський (Бабенко, 61), Караваєв, Гордієнко, Громов (Луньов, 46), Юрі (Сілас, 72). Тренер — Юрій Вернидуб.

Рефері — Кевін Блом (Нідерланди).

Естерсунд. «Ямкрафт Арена». 7 754 глядачі. 2 градуси.

 

В Н П М О

1. «Естерсунд» 3 1 1 7—3 10

2. «Атлетік» 2 2 1 6—5 8

3. «Зоря» 2 0 3 3—7 6

4. «Герта» 1 1 3 5—6 4

 

І ця поразка ще не поставила хрест на шансах «Зорі» вийти до плей-оф. Тепер у завершальному матчі на полі «Арени- Львів» луганчанам треба обов’язково виграти в «Атлетіка». Лише перемога виведе їх на друге місце...

 

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.