Біатлон. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дискваліфікував ще п’ятьох російських спортсменів, які виступали на Олімпійських іграх у Сочі 2014 року. Про це повідомляє офіційний сайт організації.

Зокрема, це стосується біатлоністок Яни Романової та Ольги Вілухіної, котрих визнано винними в порушенні антидопінгових правил і дискваліфіковано довічно.

Вілухіна і Романова були серед призерів Ігор-2014. Яна втратила «срібло» в естафеті, а Ольга — срібну медаль у спринті та естафеті. Отже, «срібло» Олімпійських ігор у Сочі дістанеться українці Віті Семеренко, яка в спринті фінішувала третьою. Нагадаємо, що Віта є також олімпійською чемпіонкою Сочі в естафеті (разом із сестрою Валентиною, Юлією Джимою та Оленою Підгрушною).

Зазначимо, що в листопаді 2016 року Вілухіна оголосила про завершення кар’єри, однак через місяць російську біатлоністку разом із Романовою відсторонили від участі у всіх змаганнях через підозри в порушенні антидопінгових правил.

Причиною для початку розслідування стала доповідь Річарда Макларена, в якій було вказано, що понад 1000 російських спортсменів вживали заборонені препарати. Потім з’явилася інформація, що 31 російський біатлоніст приймав допінг.