У виконкомі Кременчуцької міськради почалося стажування лідерів учнівського та студентського самоврядування. Його тут традиційно влаштовують до Дня місцевого самоврядування. Однак раніше таке знайомство з кабінетами та коридорами влади зазвичай тривало день. Цього разу три десятки активних учнів і студентів працюватимуть у відділах, департаментах, управліннях та безпосередньо з очільниками міста цілий тиждень. Одразу після знайомства з керівниками згаданих підрозділів стажерів запросив до свого кабінету міський голова Віталій Малецький, який, до речі, нещодавно сам був активістом молодіжного руху.
Він розповів юнакам і дівчатам про те, як функціонує досить складний механізм життєзабезпечення індустріальної столиці Полтавщини та про головні проблеми, які доводиться розв’язувати. Водночас закликав молодь опановувати фах управлінця та менеджера, щоб уже в найближчому майбутньому працювати на благо рідного міста, зокрема і в органах місцевого самоврядування.
Декому зі стажерів пощастило навіть «приміряти» крісло міського голови та сфотографуватися в ньому, коли його господар стояв поруч... Зрештою, запрошені студенти та учні розійшлися по своїх поки що тимчасових робочих місцях, які вони обирали за власними уподобаннями. Їхнє стажування у міськвиконкомі триватиме до 8 грудня.