В обласному центрі вже вчотирнадцяте поспіль «проросла» передноворічна «Ялинка янголів». Як і завжди, натхненниками і виконавцями згаданого благодійного проекту стали волонтери молодіжних громадських організацій та небайдужі полтавці, котрі діють за сприяння міської влади.

На знімку: голова волонтерської організації «Турбота» Полтавського медичного коледжу УМСА Ліза Семенова біля «Ялинки янголів».

Їхня мета — зробити так, щоб Святий Миколай і Дід Мороз з подарунками завітали до кожної дитини. Насамперед доброчинці беруть під свою опіку тих, хто став сиротою або занедужав і потрапив до лікарні чи опинився у складних життєвих обставинах, без належної матеріальної підтримки. Про які саме подарунки мріють такі хлопчики й дівчатка, волонтери дізналися заздалегідь, ставши своєрідними посередниками між ними та паперовими янголятками, які прикрашають ялинку, встановлену на першому поверсі одного з найбільших торговельно-розважальних центрів Полтави.
Тепер у вихідні кожен охочий може підійти до ялинки, щоб прочитати на одному з янголяток про три бажання-мрії конкретної дитини. Фундатори проекту наголошують: для їхніх підопічних набагато важливіше за вартість подарунка усвідомлення того, що про них не забули...
Представники волонтерської організації «Турбота» Полтавського медичного коледжу Української медичної стоматологічної академії Ліза Семенова й Аліна Колос показали власкору «Голосу України» фактично заповнений великий магазинний візок. Минулої неділі його «спорядили» фактично за лічені години. До того ж благодійна акція триватиме майже весь грудень. Організатори переконані: без подарунка не залишиться жоден підопічний. А значить, дитячі мрії неодмінно здійсняться...

Фото автора.