У Полтаві влаштували великий благодійний концерт під гаслом «Подякуй українському солдату». Його головною метою став збір коштів на допомогу родинам земляків-героїв, які загинули в неоголошеній війні з терористами і загарбниками на Донбасі.

 

На знімку: нагороду полеглого під Іловайськом Олександра Мочалова отримує його донька Жанна.


Фото автора.

Ініціювала проведення згаданого масштабного заходу, що відбувався під патронатом міського голови Олександра Мамая, відома багатьом шанувальникам її таланту співачка й композитор, авторка знаменитої «Маминої сорочки» Наталія Май. Її підтримали чимало колег, які погодилися виступити безплатно. Серед них були і знані виконавці Олена Білоконь, Тетяна Садохіна, Олена Ковтун, гурт «Краяни», і молоді зірочки, дитячі колективи. Вдячні глядачі нагороджували щирими оплесками кожного професійного і самодіяльного артиста.


Однак після хвилини мовчання на пошану полеглих захисників України, що стала промовистішою і гучнішою за будь-які слова, багато оплесків дісталося представникам їхніх родин. Спочатку Олександр Мамай і командир військової частини 3052 Національної гвардії України полковник Сергій Регеда вручили посмертні відзнаки Президента рідним Антона Грицая, Дмитра Коряка, Олександра Мочалова й Антона Цедіка. Потім свої персональні нагороди від міської ради одержували члени 36 родин згаданих та інших героїв.


Адже вони не лише мужньо пережили біль втрат, а й самі стали фактично продовжувачами святої справи захисту Вітчизни, беручи участь у патріотичному вихованні молоді, розповідаючи юним землякам про подвиги найрідніших людей. Дехто з них одержував заслужені нагороди ще й за волонтерство. Звісно, найбільш хвилюючим моментом церемонії нагородження став вихід на сцену близьких родичів героїв з малими дітьми останніх — тоді чимало присутніх у залі палацу дозвілля «Листопад» не стримували сліз...


Загалом під час згаданого благодійного концерту було зібрано майже 40 тисяч гривень. Організатори-доброчинці одразу розподілили їх і передали родинам полеглих героїв.

Полтава.