Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 6-й тур. 6 грудня.

Ісмаїлі та Марлос вітають Бернарда (в центрі), котрий відкрив рахунок.
 
В Н П М О
1. «Манчестер Сіті» 5 0 1 14 — 5 15
2. «Шахтар» 4 0 2 9 — 9 12
3. «Наполі» 2 0 4 11 — 11 6
4. «Фейєноорд» 1 0 5 5 — 14 3

Група Е. «Ліверпуль» (Англія) — «Спартак» (Росія, Москва). 7:0. Ліверпульці принизили «Спартак», як то кажуть, від душі.
«Марибор» (Словенія) — «Севілья» (Іспанія). 1:1.
«Ліверпуль» — 12 очок, «Севілья» — 9, «Спартак» — 6, «Марибор» — 3.
Група F. «Фейєноорд» (Нідерланди, Роттердам) — «Наполі» (Італія). 2:1.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Манчестер Сіті» (Англія). 2:1. Голи: Бернард, 26, Ісмаїлі, 32, Агуеро, 90+4 (п).
«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі (Азеведо, 64), Фред, Степаненко, Марлос (Коваленко, 82), Тайсон, Бернард, Феррейра (Хочолава, 89). Тренер — Паулу Фонсека.
«Манчестер Сіті»: Едерсон, Даніло, Адарабіойо, Мангаля, Фоден, Гюндоган, Фернандіньо (Агуеро, 70), Туре, Сілва, Жезус, Сане (Діас, 62). Тренер — Госеп Гвардіола.
Рефері — Бенуа Бастьєн (Франція).
Харків. ОСК «Металіст». 
33 154 глядачі. 0 градусів.
Група G. «Порту» (Португалія) — «Монако» (Франція). 5:2. «РБ Лейпциг» (Німеччина) — «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул). 1:2.
«Бешикташ» — 14, «Порту — 10, «РБ Лейпциг» — 7, «Монако» — 2.
Група H. «Тоттенгем» (Англія, Лондон) — АПОЕЛ (Кіпр, Нікосія). 3:0. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 3:2.
«Тоттенгем» — 16, «Реал» — 13, «Боруссія» Д — 2, АПОЕЛ — 2.
***
У цьому дуже важливому матчі «Шахтар» показав високий клас і здобув заслужену перемогу. «Гірники» особливо здорово діяли в першому таймі. Грали на високих швидкостях, демонстрували відмінну техніку і командну злагодженість. Забили два красиві голи: Бернард крученою дугою відправив м’яч у дальню «дев’ятку», а Ісмаїлі ефектно обіграв воротаря, котрий вискочив за межі карного майданчика, і спокійно вразив порожні ворота. Та й не пропустили донеччани, що особливо важливо.
Після перерви підопічні Паулу Фонсеки діяли грамотно, особливо в обороні. І лише в додатковий час гостям вдалося «розмочити» рахунок, реалізувавши пенальті. Але цей момент жодним чином не зіпсував загального позитивного враження від гри «Шахтаря».
***
Госеп Гвардіола:
— «Шахтар» організовано зіграв в обороні і гостро в нападі. Прекрасними були бразильці, гарно показали себе Ракицький і П’ятов. Наша група була важкою, тому вітаю українців з тим, що саме «Шахтар» разом із нами вийшов до плей-оф.
Щодо моєї команди, то вона зазнала першої поразки на цьому етапі. Хоча ми налаштовувалися винятково на перемогу і боролися до кінця. Це була хороша гра для наших молодих футболістів, корисний досвід для них. Я задоволений тим, як вони себе показали.
***
Паулу Фонсека виконав обіцянку, з’явившись на прес-конференції в костюмі Зорро:
— Відчуваю величезну радість. 12 очок у такій групі — це фантастика. Всі вболівальники «Шахтаря» мають пишатися командою. Ми провели відмінну гру на всіх рівнях. Не відсиджувалися в обороні, а небезпечно виходили в контратаки. Була взаємозамінність, хлопці віддавалися грі фантастично. Вони продемонстрували свої ліпші якості. Як на мене, наші бразильці мають бути гравцями збірної своєї країни...
До речі, як уже повідомлялося, на стадіоні «Металіст» був присутній наставник «пентакампіонів» Тіте (Аденор Леонардо Бакші).
***
Ну, а в понеділок ми дізнаємося, хто буде суперником чемпіона України в 1/8 фіналу.

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото uefa.com