У Сватівському краєзнавчому музеї, що на Луганщині, відкрито експозицію, де зібрали світлини, особисті речі бійців АТО, залишки боєприпасів, сувеніри, що виготовляли армійці на передовій тощо. Окреме місце відведене сватівчанам, які віддали життя під час виконання бойових завдань. 

Один з таких героїв — Сагіб Атакішиєв, який загинув поблизу Авдіївки. Він уродженець Азербайджану, але Україну вважав своєю другою батьківщиною. Як розповіла його дружина Маргарита, Сагіб телефонував своїм рідним (запис розмови залишився) за п’ять годин до загибелі і просив не переживати за нього. «У мене все добре, а буде ще краще», — запевняв він, бо свято вірив, що Україна вижене зі своєї землі російського агресора і буде вільною.
Першим відвідувачем експозиції став сватівчанин Микола Матвієнко, який днями повернувся з передової. Його підрозділ звільняв два села на Донеччині, і Микола розповів, як це було. Загалом у лавах ЗСУ сьогодні несуть службу 232 жителя Сватівського району.
Для оформлення музейної експозиції з районного бюджету виділили 25 тис. грн. Експонати приносили бійці, їхні родичі та друзі. Частина виставки присвячена Героям Небесної Сотні та учасникам Майдану.

Павло ВОРОНЦОВ.