Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 6-й тур. 7 грудня.

Микола Морозюк почав гарну справу, а Жуніор Мораес підхопив гольову естафету.
 
Віктор Циганков виконав величезний обсяг роботи.
 
В Н П М О
1. «Динамо» 4 1 1 15 — 9 13
2. «Партизан» 2 2 2 8 — 9 8
3. «Янг Бойз» 1 3 2 7 — 8 6
4. «Скендербеу» 1 2 3 6 — 10 5

Група В. «Янг Бойз» (Швейцарія, Берн) — «Скендербеу» (Албанія, Корча). 2:1.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Партизан» (Сербія, Белград). 4:1. Голи: Морозюк, 6, Мораес, 28, 31, 77 (п), Євтович, 45+3 (п).
«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Пиварич, Шепелєв, Буяльський (Гармаш, 66), Морозюк, Шапаренко (Бєсєдін, 77), Циганков (Гонсалес, 83), Мораес. Тренер — Олександр Хацкевич.
«Партизан»: Стойкович, Вуличевич, Неманья Милетич-1, Митрович, Неманья Милетич-2, Пантич, Більєр (Джурічкович, 77), Євтович, Сума, Соломон (Ожегович, 66), Тавамба. Тренер — Мирослав Джукич.
Рефері — Павел Гіль (Польща).
Київ. НСК «Олімпійський». 14 637 глядачів. 
4 градуси.
***
Боси «Партизана» своїм футболістам за перемогу пообіцяли величезні преміальні. Тому вони з перших хвилин кинулися в атаку, притиснувши господарів до власних воріт. Але, як відомо, не все вирішують гроші. Кияни ніби заплановано заманювали суперника в пастку. А потім почали забивати. Першим результативного удару завдав Микола Морозюк. Далі, як і в Белграді у вересні, два м’ячі забив Жуніор Мораес.
Лише коли завершувалася третя додана хвилина до першого тайму, гості «розмочили» рахунок. Морозюк чомусь збив у своєму карному майданчику Сейдуба Суму. І Марко Євтович реалізував пенальті.
І після перерви перевага динамівців не викликала жодних сумнівів. Моментів вони створили достатньо. Але взяти ворота «Партизана» кияни змогли лише раз. Знову відзначився Мораес (головний фахівець із забивання «Партизану»), котрий реалізував пенальті.
***
Мирослав Джукич:
— Таку класну команду, як «Динамо», не можна перемогти зі слабкою грою в обороні. Тільки надійний захист дає шанс сподіватися на успіх в атаці.
У підсумку — переконлива і заслужена перемога «Динамо», яка дала йому змогу завершити змагання в групі на першому місці.
***
Олександр Хацкевич:
— Рахунок на табло відображає те, що відбувалося на футбольному полі. Наша команда сьогодні заслужила на похвалу. Ми закінчили виступи в групі і хорошою грою, і хорошим результатом. Окрема подяка нашим уболівальникам, які підтримували нас у домашніх іграх. Чекаємо на них на останній зустрічі цього року в чемпіонаті України проти «Олександрії» на її полі.
— Яка ваша загальна оцінка виступів у Лізі Європи? З одного боку, за два тури до фінішу команда вийшла з групи. З другого — були провальні моменти.
— Я дивлюся на турнірну таблицю. Кожна зустріч складалася для нас по-різному. Були матчі, де ми виявляли характер, в інших нам було неабияк важко. Це стосується першого виїзного поєдинку з «Янг Бойз», коли команда витерпіла перший тайм. Однак ми досягли результату, якого хотіли. Завтра прокинемося і побачимо, що ми на першому місці в групі. Це найголовніше.
— Коли «Динамо» гратиме в Лізі чемпіонів?
— Звісно, ми можемо грати в Лізі чемпіонів, але що ми там робитимемо? Щоб там гідно грати, потрібно бути конкурентоспроможною командою. Ми бачимо, які там рахунки. Потрібно відповідати тому рівню.
— Чи можна очікувати на посилення команди взимку?
— Зрозуміло, що є позиції, котрі нам необхідно посилювати. Але у зв’язку з тим, що відбувається в країні, не всі хочуть їхати до нас. Хоча проводиться певна робота в цьому напрямі. Сподіваюся, що ті футболісти, на яких ми звернули увагу, будуть у нас в команді. Поки що прізвища і позиції не називатиму. Не секрет, що з деякими футболістами ми попрощаємося, бо необхідно відповідати рівню «Динамо»...

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото автора.