На території Приватного акціонерного товариства «Тернопільський кар’єр», що в селі Максимівка Збаразького району, побудували один із найбільших заводів в Україні. Його продуктивність становить понад 5 тисяч тонн вапняку за добу. Участь у відкритті взяв заступник голови — керівник апарату Тернопільської облдержадміністрації Ігор Вонс.

У будівництво заводу акціонери вклали понад 27 млн грн інвестицій. Ще 20 млн грн знадобилося для того, щоб придбати всю необхідну техніку, яка забезпечуватиме його роботу. Водночас виробничі потужності заводу дадуть змогу не лише забезпечити потребу у вапняках, а й працевлаштувати майже 50 робітників.
Саме тому, як наголосив Ігор Вонс, тішить той факт, що останнім часом на Збаражчині відкривається вже друге підприємство. Спершу запрацював Збаразький горілчаний завод, тепер — завод із дроблення каменю.
«Я бачу впевнені кроки підприємства до розширення, до модернізації, бажання нарощувати свої потужності, а це не може залишатися поза увагою. Варто зазначити, що тільки за січень—жовтень 2017 року в область було залучено 4,4 млрд грн капітальних інвестицій. За цим показником ми вийшли на друге місце в Україні. Це свідчить про те, що бізнес готовий інвестувати в нашу область», — наголосив він.

Фото надано автором.