Бокс. Нью-Йорк (США). «Медісон-сквер-гарден». 29-річний українець Василь Ломаченко (10-1, 8 КО) зберіг пояс чемпіона світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі, перемігши 37-річного кубинця Гільєрмо Рігондо (17-1, 11 КО).

Рігондо провів не так уже й багато боїв на професіональному ринзі, де його дебют відбувся 2009 року. А дзвінких серед них — ще менше. Вийшло так, Ломаченко став головним викликом у кар’єрі небитого ветерана, а успіх у цій битві, заради якої треба було піднятися на дві категорії вище — з другої найлегшої до другої напівлегкої, міг зробити із суперника українця справжню суперзірку.
У першому раунді Василь віддав центр рингу й діяв переважно на дистанції, хоча й у такій ситуації проглядалася його перевага. Шанувальники Рігондо, напевно, чекали від нього активних атак і якогось спеціального плану на бій, але побачили спроби кубинця закритися в обороні і з першою нагодою клінчувати.
Перед третім раундом наставник і батько Василя — Анатолій Ломаченко — сказав синові, що його трійки по голові й корпусу проходять. А підопічний продовжив нарощувати тиск, тоді як опонент удався до провокацій, сильно опускав голову й намагався вивести суперника з рівноваги. Рігондо дозволив собі удар нижче пояса, а в п’ятому раунді рефері зробив йому зауваження за брудний бокс.
У шостій трихвилинці ситуація не змінилася — Ломаченко легко контролював бій, а Рігондо не вдавалося роздратувати його брудними прийомами. Рефері навіть зняв бал з кубинського боксера, бо той постійно хапав Василя за руки. Після цього раунду Рігондо вчинив, як і попередні суперники Ломаченка: відмовився продовжувати бій, зіславшись на травму руки. Менш потужний і повільніший кубинець нічого не міг зробити з майстерністю опонента.
Варто зазначити, що це перша поразка в кар’єрі Рігондо, який виявився не готовим до такого рівня протистояння. Уперше в історії боксу на ринзі зустрічалися дворазові олімпійські чемпіони, а їхні рукавички передадуть до Міжнародного залу боксерської слави.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото boxnews.