Київ та ЄС мають спільні позиції з більшості напрямків взаємодії та плану подальших реформ, і таке єднання поглядів дозволяє досягати конкретних результатів, які позитивно відображаються на добробуті людей. Про це заявила верховний представник Євросоюзу у закордонних справах та політиці безпеки Федеріка Могеріні під час спільної прес-конференції з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, який у п’ятницю перебував у Брюсселі, де брав участь у засіданні Ради асоціації Україна — ЄС.
«Ми спостерігаємо, що в Україні став сильніший уряд, сильніше державне управління і як результат — сильніша економіка, — цитує Могеріні Урядовий портал. — Ми відзначаємо макрофінансову стабілізацію, реформування банківського сектору, зміни в пенсійній системі». Вона зауважила, що план змін, які наразі впроваджує Україна, несе фундаментальні перетворення, і в їх основі має бути ефективна антикорупційна політика. І Київ, і Брюссель єдині в розумінні цього, наголосила дипломат.
Окрім того, у Брюсселі між нашим урядом та Єврокомісією було підписано угоду про підтримку ініціатив, спрямованих на східну Україну, якою передбачено надання нашій державі фінансування на суму 50 млн євро за рахунок Європейського інструменту сусідства. Документ передбачає чотири напрямки фінансування: децентралізація та врядування; економічне відновлення і розвиток малого та середнього підприємництва; безпека громади та соціальна єдність; секторальні реформи та структурні зміни.