У неділю в центрі Бухареста, на головній площі Перемоги, знову відбулася акція протесту проти планів правлячої коаліції на чолі із Соціал-демократичною партією провести реформи судової системи.
Холодного вечора понад 10 тисяч людей скандували: «Правосуддю — так, ні — корупції!» і вимагали відставки уряду. Люди підтримали головного прокурора Румунії Аугустина Лазара, який минулого тижня різко виступив проти спроб уряду й парламенту «послабити незалежність прокурорів», взявши їх під політичний контроль.
Минулого тижня їм удалося здобути маленьку перемогу над мером столиці Габріелою Фіря, яка є ставлеником соціал-демократів. Вона хотіла закрити площу Перемоги, де відбуваються акції протесту, влаштувавши там передноворічний базар. Протестувальники розібрали всі прилавки та ятки, і тепер градоначальниця обіцяє засудити організаторів за псування держмайна.
Протестуючих жителів столиці в неділю підтримали й у провінції. Понад дві тисячі чоловік вийшли в Сібіу й Тимішоарі з тими самими вимогами. А в Клужі люди прийшли в центр міста з каструлями, черпаками й ложками та гучно вимагали від депутатів не ухвалювати законопроект, який може змінити ситуацію з призначенням прокурорів і суддів, поставити правосудну систему в залежність від уряду та політичних партій.