Біатлон. Після закінчення виступів в австрійському Гогфільцені найсильніші біатлоністи планети переїдуть до французького Ансі, де з 14 по 17 грудня відбудеться третій етап Кубка світу.
Як стало відомо, чоловіча збірна України вирушить до Франції не основним складом. Лідери команди Дмитро Підручний, Сергій Семенов, Артем Прима та Володимир Семаков проведуть тренувальний збір в австрійському Обертілліасі, а замість них на Кубку світу виступлять резервісти, а також Руслан Ткаленко і Олександр Жирний.
У складі жіночої команди змін не передбачається. До Франції вирушать шість біатлоністок, які виступали на етапах в Естерсунді і Гогфільцені.
Склад збірної України на етап Кубка світу в Ансі:
Юлія Джима, Валентина Семеренко, Віта Семеренко, Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Ірина Варвинець; Руслан Ткаленко, Олександр Жирний, Артем Тищенко, Андрій Доценко, Максим Івко.
Зазначимо, що в програмі французького етапу заплановано спринти, перегони переслідування, а також перші в сезоні мас-старти. Востаннє етап Кубка світу в Ансі проводився чотири роки тому, в олімпійському сезоні 2013/14.
Нагадаємо, в жіночій естафеті в Гогфільцені наша жіноча збірна «золотим» складом Ігор-2014 виборола срібні нагороди. Кращі особисті результати продемонстрували Віта Семеренко (4-те місце в спринті) та Юлія Джима (6-те місце в персьюті).
Приємно згадати й дві особисті «бронзи» в Естерсунді (Швеція) на першому етапі Кубка світу Юлії Джими (на знімку).

Фото biathlon.com.ua