Генеральний директор луганської «Зорі» Сергій Рафаїлов на офіційному сайті клубу прокоментував поведінку гравців і тренерів «Шахтаря» під час поєдинку проти його команди в 19-му турі чемпіонату УПЛ:

«Як на мене, суддя адекватно відпрацював цей матч. Усі картки, жовті і червоні, було показано заслужено. Інше питання в тому, що не в усіх поєдинках арбітри наважуються карати гравців «Шахтаря», котрим дозволялося завжди і все. У багатьох зустрічах були апеляції до арбітрів з боку Ракицького, Степаненка, Срни. А це було, либонь, уперше, коли рефері адекватно і повною мірою оцінив кожну дію донецьких футболістів.

Пригадаємо поєдинок «Зорі» з «Вересом», коли в наші ворота забили спірний м’яч. Але ніхто з нас не вибігав на поле після фінального свистка, не штовхав і не замахувався на суддів, не бив у двері роздягалень.

Протягом багатьох матчів ми бачили, наскільки некоректно поводяться тренер «Шахтаря» і його помічники. Деяких із них потрібно загнати на трибуну на десять матчів. Щоб це подіяло, як холодний душ, на всіх. Нецензурні висловлювання від футболістів теж мали місце, зокрема й бразильських. Вони дуже погано говорять російською, але матюки знають добре».

***

Тепер «Зоря», котра розташувалася на четвертому місці в турнірній таблиці, отримає заслужену відпустку. А що далі? 10 січня команда завершить відпочинок і протягом п’яти днів проведе збір у Запоріжжі. 15 січня луганчани вирушать на перший закордонний збір до Туреччини, який триватиме до 28 січня.

Потім два вихідних і вже 31 січня — знову до Туреччини на другий збір, який триватиме до 14 лютого. Луганчани запланували зіграти вісім контрольних матчів: по чотири на кожному зборі.

З Малої Азії «Зоря» вилетить до Львова, де 17 лютого на неї чекає матч із «Карпатами» в рамках 20-го туру української Прем’єр-ліги.