Двоє представників Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського отримали високі нагороди за волонтерську діяльність під час активних бойових дій на сході України. Це доцент кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією Тамара Воронцова і асистент кафедри медицини катастроф і військової медицини Віктор Шацький.
Віктор Шацький свої нагороди — відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» та медаль «За службу Україні» — отримав у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України. Того ж дня тернопільський медик був нагороджений ще однією медаллю — «За жертовність і любов до України». Цю відзнаку УПЦ КП вручає за вияв активної громадянської позиції, героїзму, самопожертви під час Революції Гідності, а також за волонтерську допомогу військовим формуванням України.
Тамарі Воронцовій президентські нагороди було передано в Тернополі. Їх вручили голова Тернопільської ОДА Степан Барна, заступник голови Тернопільської облради Любомир Крупа та секретар Тернопільської міськради Віктор Шумада. Тамара Олександрівна зазначила, що ці нагороди хоче розділити зі своїми колегами і друзями з Канади — Надією Архіповою та Богданом Бойчуком, які впродовж тривалого часу надсилають з-за океану гуманітарну допомогу для лікарень і військових госпіталів нашої країни.


Тернопільська область.