Львівська обласна рада підтримала сучасний спосіб лісовідновлення і виділила для розвитку селекційно-насіннєвого центру п’ять мільйонів гривень.

На знімку: голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин під час діалогу з лісівниками на колегії обласного управління лісового та мисливського господарства.

Питання відновлення лісів та контейнерного способу вирощування лісосадивного матеріалу обговорили на колегії обласного управління лісового та мисливського господарства за участю голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина.
У регіоні функціонує лісовий селекційно-насіннєвий центр — єдиний в Україні, який застосовує сучасні технології. Його проектна потужність 2,5—3,5 млн сіянців на рік.
Переважно ліси насаджують кустарним способом. Вирубують дерева, вирівнюють площі, а потім у лунки встромлюють молоді саджанці.
За новою технологією дерева висаджують у міні-контейнерах із ґрунтом, в яких вони виростали протягом півтора року. Завдяки такій технології приживлювальність дуже висока.
«Саме спосіб контейнерного вирощування за шведською технологією хочуть запровадити лісівники Львівщини, — розповів голова обласної ради Олександр Ганущин. — Вони мають для цього прекрасний насіннєвий банк. Планують збудувати вісім теплиць. Ми всіляко підтримуватимемо лісовий селекційно-насіннєвий центр і впровадження сучасних технологій лісовідновлення».

Фото надане автором.