Теніс. Перша і друга ракетки України Еліна Світоліна і Леся Цуренко не допоможуть команді в матчі першого раунду Другої Світової групи Кубка федерації проти Австралії.
Капітан національної збірної нашої країни Михайло Філіма підтвердив, що Світоліна і Цуренко відмовилися від виступу в найближчому матчі Кубка федерації на користь особистих турнірів.
«Ми з розумінням ставимося, коли гравці відмовляються виступати за збірну, тому що є вагомі причини. У них був складний рік. В Еліни перша перемога була в Досі, і їй треба буде одразу після Кубка федерації захищати цей титул. Світоліній буде важко виступати за збірну в Австралії, граючи на траві, а після цього прилетіти в Доху і грати на харді. Це майже неможливо. На жаль, у цьому матчі вони не виступлять», — сказав Філіма.
Першим номером України на виїзному матчі з Австралією може стати Катерина Бондаренко. Шанс потрапити до команди з’явився у Катерини Козлової, Ангеліни Калініної або Даяни Ястремської.
Матч першого кола Другої Світової групи Кубка федерації між збірними Австралії та України відбудеться 10—11 лютого в Канберрі на трав’яному покритті.