Делегація представників Пардубицького краю Чеської Республіки на чолі з її гетьманом Мартіном Нєтоліцьким та головою крайового товариства пожежників Йозефом Бідмоном приїхала до закарпатських колег.

В Ужгороді на території першого державного пожежно-рятувального загону чеські колеги вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС і поклали квіти до пам’ятної стели.

Також вони передали черговий подарунок від вогнеборців міста Євичко — пожежний автомобіль «Taтра» (на знімку) і комплекти бойового одягу пожежника-рятувальника.

Гетьман Мартін Нєтоліцький повідомив, що співпраця між краями Чеської Республіки та Закарпатською областю триває давно. У 2017 році Пардубицький край вже презентував GPS-навігатори для гірської пошуково-рятувальної частини.

— Тепер на черзі передача пожежного автомобіля для потреб ужгородських вогнеборців. Він хоч і не новий, але перебуває у дуже доброму стані й тривалий час допомагатиме рятувати людські життя та майно закарпатців, — підсумував гетьман.

У свою чергу керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак подякував поважному гостеві та своїм іноземним колегам за підтримку і надану допомогу й повідомив, що цей автомобіль значно по-
кращить роботу оперативно-рятувальної служби Ужгородського району. Його головна перевага — здатність вивозити шість тонн води та тонну піноутворювача. А в умовах відсутності водопостачання, що характерно для населених пунктів сільської місцевості, це значно збільшує тривалість подачі води в осередок пожежі без дозаправки автомобіля.

Закарпатська область.

Фото надане прес-службою облДСНС.