У четвер, коли грецька столиця була паралізована через загальний страйк, група молодиків рано-вранці вчинила напад на посольство Саудівської Аравії. Вони розгромили будку охорони й закидали двір дипмісії банками із червоною фарбою. У такий спосіб члени анархістської нелегальної організації «Рувіконас» («Рубікон») протестували проти бомбардувань ВПС цієї країни території Ємену та політики королівської родини.

Про ці й інші мотиви нападу «Рубікон» повідомив у поширеній в соціальних мережах заяві. Анархістське угруповання обвинуватило й уряд Греції у «лицемірстві», пригадавши йому провалену спробу продажу Саудівській Аравії на початку року грецьких снарядів для танків. 

Грецькі ЗМІ нагадують, що «Рубікон», створений в 2015 році, постійно скоює подібні акції проти посольств, банків, різних міністерств. Нападників іноді затримують, але, з незрозумілої причини, не віддають під суд, тому вони відчувають повну безкарність.

Так, у жовтні ввірвалися в посольство Іспанії й висловили підтримку прагненню Каталонії отримати незалежність. Але жодного із затриманих не було покарано.

Лідери політичних партій Греції не раз вимагали від уряду вжити рішучих заходів проти анархістських витівок і заявляли, що такі дії неприпустимі, бо створюють негативний імідж країні у світі.