У концертно-виставковому залі Одеського морського вокзалу відбувся 7-й дипломатичний Благодійний різдвяний ярмарок, організований Одеським дипломатичним клубом за підтримки представництва Міністерства закордонних справ України в Одесі, а також Одеської міської ради.
Нині в Одесі працюють 26 дипломатичних представництв.
Дуаєн дипломатичного корпусу Генеральний консул Румунії в Одесі Еміл Рапча розповів «Голосу України»:
— Я вп’яте беру участь у благодійному ярмарку «Різдвяна зірка», приуроченому до свята Святого Миколая. В експозиції виставки-ярмарку — на стендах іноземних представництв — відвідувачам було запропоновано страви національних кухонь, сувеніри, промислові й продовольчі товари, а також новорічні прикраси. Зібрані кошти направлять на придбання медичного обладнання для соціальних установ Одеси.
Нагадаємо, що за результатами торішнього ярмарку було зібрано 170 540 гривень, на які придбано устаткування для дитячої міської лікарні №3. Його передача відбулася 20 січня 2017 року за участі одеського міського голови і глав дипломатичних місій, акредитованих в Одесі.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеса.

 

ДОВІДКОВО

За час проведення дипломатичних ярмарків за рахунок зібраних коштів було придбано: обладнання для проведення нейрохірургічних оперативних втручань для Одеської обласної клінічної лікарні, газоаналізатор крові «EasyStat» і компресори AD-3500XJ для Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, електроенцефалограф «Нейрон-Спектр-2» для дитячо-юнацького відділення Одеського обласного медичного центру психічного здоров’я, реанімаційний комплекс для немовлят відкритого типу «Fisher&Paykel Healthcare Limited» і ультразвуковий сканер LOGIQe з лінійним і конвексним датчиком «GE Healthcare», а також видаткові матеріали та інше необхідне устаткування для міських клінічних лікарень №№2,4,6,7,10, міського дитячого туберкульозного санаторію №3 «Ластівка» і пологового будинку №4.