Провінція Донг Най (Соціалістична Республіка В’єтнам) та Тернопільська область підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у напрямку розвитку індустріальних парків. Відбулося це в місті Б’єн Хоа. 
Відповідно до підписаного документа, обидві сторони проведуть консультації з інвестиційних інновацій і разом шукатимуть шляхи розвитку діючих та створення нових індустріальних парків на обох територіях. Це дозволить сприяти зустрічам і дискусіям між підприємцями з провінції Донг Най та Тернопільської області з питань, що становлять взаємний інтерес.

Виступаючи на церемонії підписання Меморандуму, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна (на знімку ліворуч) зазначив, що в області високорозвинений сільськогосподарський комплекс з великими обсягами експорту продукції спиртової галузі, молока та птиці. «Україна прийняла низку законодавчих актів щодо впровадження пільг для іноземних інвесторів», — поінформував Степан Барна, додавши, що з 2022 року країна забезпечить повне звільнення від оподаткування імпорту певних видів машин та деталей машин.
У свою чергу, керівництво Народного комітету провінції повідомило про те, що на 32 їхні промислові зони є 1200 проектів прямих іноземних інвестицій, загальною вартістю майже 30 мільярдів доларів США.
Кілька місяців тому делегація з В’єтнаму відвідала Тернопільщину. Тоді було досягнуто домовленості про експорт яблук з області в азійську країну. Гостей також зацікавили поставки в їхню країну зерна та горілчаних виробів.
В’єтнамськими інвесторами на Тернопільщині вже побудовано три підприємства з виготовлення макаронних виробів, спортивного взуття та верхнього одягу.
У квітні 2017 року в селі Заруддя Зборівського району утворено спільне українсько-в’єтнамське підприємство ТОВ «ОРІЕНТ ІНВЕСТМЕНТ», що спеціалізується на переробці пластику та виробництві пластикових труб.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Фото з сайту облдержадміністрації.