«Коли запустять онлайн-продаж квитків на потяги міжнародного сполучення? Коли стартує продаж квитків на додаткові поїзди? Чи зміниться їх вартість?»

Олександр ТУРЧИН.

Київ.

В.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген КРАВЦОВ:

— Плануємо впродовж місяця-півтора запустити продаж квитків на поїзди міжнародного сполучення. Нині з іноземними партнерами «Укрзалізниця» вирішує технічні питання. Зокрема, узгоджуються процедури обміну інформацією за системами баз даних між залізничними компаніями різних країн.

Нагадаємо, що другого грудня «Укрзалізниця» почала продавати квитки на потяги міжнародного сполучення. Так, залізницею пасажири можуть подорожувати до Варшави, Вроцлава, Перемишля, Братислави, Праги, Кошице, Бухареста, Сучави, Будапешта та Відня.

На зимові свята традиційно високий попит на квитки. Це піковий сезон, і щороку їх традиційно розкуповують за кілька днів. Щоб надати більший комфорт пасажирам, ми запроваджуємо додаткові поїзди, але не одночасно, а щотижнево.

Уже є в продажу квитки на додаткові потяги в напрямку Київ—Івано-Франківськ і Київ—Ужгород. Найближчим часом ще запустимо додаткові поїзди в західні регіони України. Вартість квитків на 

ці потяги не підвищуватиметься.

Сергій МЕЛЬНИК.

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання народним депутатам, очільникам парламентських комітетів, міністрам 
та керівникам інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».