Футбол. Київське «Динамо» нині перебуває у відпустці. І на відпочинок столична команда пішла в досить доброму настрої. Вона наблизилася до лідера чемпіонату УПЛ впритул (відстає від «гірників» лише на три очки). Інтрига зберігається. А ще динамівці, як відомо, вийшли з групового раунду Ліги Європи з першого місця. І в 1/16 турніру зустрінуться з грецьким клубом «АЕК» (Афіни).

Для того щоб успішно виступати в чемпіонаті і єврокубку, команда потребує посилення окремих позицій. До речі, тренер киян «Динамо» Олександр Хацкевич (на знімку) підтвердив інформацію про інтерес до півоборонця білоруського «БАТЕ» (Борисов) і збірної Чорногорії Мірко Іванича. Але...
«Іванич справді входить до сфери наших інтересів, — зізнався Олександр Миколайович. — Наші селекціонери їздили подивитися на нього в матчах «БАТЕ» в Лізі Європи. Отже, інформація про цього виконавця в мене є. Але позиція, на якій виступає Іванич, не потребує першочергового посилення.
Наше головне завдання — створити конкуренцію у всіх лініях, по кожному амплуа. І в цьому плані найпроблемнішими у нас нині є позиції крайніх півоборонців».
Торкнувся Хацкевич і майбутнього протистояння «Динамо» — «АЕК».
«У нашого суперника не дуже гучне ім’я. Однак не слід забувати, що у Греції в лютому сезон буде в розпалі, «АЕК» перебуватиме в тонусі. Й у цьому сенсі матиме над нами нехай мінімальну, але все-таки перевагу. Втім, поки що розмірковувати про це передчасно: попереду цілих два місяці. Нині наш колектив відпочиває. А коли відпустка завершиться, тоді й збиратимемо активно інформацію про афінян.
Команда, яка посідає перше місце в групі, грає перший матч на виїзді, а другий — вдома. Ми не знаємо, яка в Києві буде погода у 20-х числах лютого, коли нам доведеться зустрічатися з греками, тому особливої переваги в тому, де починати — вдома чи на виїзді, я не бачу...» — зазначив тренер киян.
***
Оборонець збірної Хорватії Домагой Віда, з яким тепло попрощалися прихильники київського «Динамо» на НСК «Олімпійський» після матчу Ліги Європи киян з белградським «Партизаном», мав перейти до стамбульського клубу «Бешикташ». Футболіст, як повідомлялося, навіть якісь документи підписав з «орлами».
Але почалися розмови, що переходу Віди на береги Босфору не буде, що він може залишитися в «Динамо». За інформацією турецького видання Futbol Arena, для того щоб переконати хорватського захисника залишитися в Києві, президент «біло-синіх» Ігор Суркіс пообіцяв допомогти йому з трансфером в АПЛ, коли випаде така нагода.
Також кияни дадуть футболістові необхідну зарплату і покриють неустойку за розірвання попередньої угоди з «Бешикташем».
Раніше повідомлялося, що в трансфері Домагоя Віди зацікавлений англійський «Евертон», який готовий заплатити за оборонця 7 мільйонів євро.

Фото Євгена КРАВСА 
(спеціально для «Голосу України»).

 

Відомо, коли розпочнеться київський фінал

УЄФА затвердив час проведення фіналу Ліги чемпіонів серед жінок, який відбудеться у Києві 24 травня 2018 року на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.
Отже, свисток рефері пролунає о 19:00 за київським часом (18:00 — за центральноєвропейським). До слова, боротьбу за путівку у фінал продовжать 8 команд, які пробилися до чвертьфіналу: «Монпельє» (Франція) — «Челсі» (Англія, Лондон); «Вольфсбург» (Німеччина) — «Славія» (Чехія, Прага); «Манчестер Сіті» (Англія) — «Лінчопінг» (Швеція); «Ліон» (Франція) — «Барселона» (Іспанія).